česky
Infocentrum: +420 415 621 102  Infocentrum: +420 415 621 102

JE TO HRA

JE TO HRA

16.05. - 03.11.2024 (Út-Ne) 10:00 - 18:00

Kde: Galerie Benedikta Rejta
Pivovarská 34, Louny, 440 01

Vstupné: 75 Kč/50 Kč

 
Vernisáž se uskuteční 16.5.2024 od 18.00 hodin.
 
Hra je pro život i uměleckou tvorbu nepostradatelná. Umožňuje zkoušet, chybovat, osvojovat si dovednosti, posunout se z místa a učinit objevy. Je svobodná, přináší radost, potěšení i úlevu. Pohlcuje, mění vnímání času, pomáhá překonat vlastní limity a najít východiska.
 
Výstava vychází ze sbírek GBR a doplňuje je o několik site-specific instalací současných tvůrců a tvůrkyň. Dřevěný rošt pokryje spontánní malba Roela van der Lindena a Juliuse Reichela. Interaktivní instalace navržená Dominikem Langem umožňuje trávit čas v galerii jinak, než jsme zvyklí – můžete se zde hýbat, na vše sahat, hrát si, nahlas mluvit, smát se i odpočívat. Prostor pro hru zde zabírá hlavní a největší patro galerie. Sestupem do nižších pater galerie se otevírá prostor pro zkoumání a objevování hry v umění – instalace od Petra Nikla, Terezy Bartůňkové a Jana Buriana doplňují díla z místního depozitáře. Ve výstavě také objevíte analýzu významu hry a interaktivní ukázky her vědců a vědkyň z Národního ústavu duševního zdraví.
 
Výstava je součástí trilogie KRÁSA - HRA - DUŠE, ve které Galerie Benedikta Rejta dlouhodobě obrací pozornost na iniciační a ozdravnou sílu umění ve spolupráci s NUDZ.
 
Na místo vyčerpávající manifestace hry v umění vytváříme kreativní hřiště pro děti a dospělé.
 
Je to hra.
 

Výstava by se nemohla uskutečnit bez zřizovatele galerie Ústeckého kraje, finanční podpory a záštity Ministerstva kultury a mediálních partnerů Český rozhlas Sever, Český rozhlas Junior, A11, Artikl a ArtMap. 

 

Další informace: https://www.facebook.com/events/799718991664637/


Euroregion Krušnohoří

Kalendář akcí

Podcast Okouzleni městem nejen o Zdeňku Sýkorovi a Miroslavu Melenovi
Podcast nejen o kopcích
Pocta Janu Jírovi
Brána do Čech - propagační a mediální kampaň Ústeckého krajeDolní Poohří - logoJednotná klasifikace turistických informačních center ČRturistika.cz - Turisté a cestovatelé píší o cestování, vkládají tipy na výlety, cestopisy, fotky, hrady a zámky, trasy. Dále zde ...

Automatický překlad